Komanda za obuku i doktrinu

Uspješno završen napredni nivo turskog jezika

6.5.2013

Uručenjem uvjerenja o završenom kursu, u Odjeljenju stranih jezika Centra za profesionalni razvoj Komande obuke i doktrine u Rajlovcu, dana 26.04.2013. godine završen je napredni kurs turskog jezika.

Kurs je trajao 12 sedmica i uspješno ga je završilo 12 polaznika. Završetkom ovog kursa, završen je kompletan ciklus učenja turskog jezika tako da su svi polaznici potencijalni kandidati za edukaciju u školama i centrima OS Republike Turske.

Nakon obraćanja voditelja Kursa turskog jezika majora Vahida Podžića, polaznicima se u ime komandanta KOiD-a obratio i major Ismet Rizvo. U svome obraćanju major Rizvo je u ime komandanta KOiD-a i svoje lično ime, čestitao polaznicima uspješan završetak kursa, te im poželio mnogo ličnog i profesionalnog uspjeha.

Najboljim polaznikom treće klase naprednog kursa turskog jezika proglašen je stariji vodnik I klase Ismet Hurić.

Ovaj, kao i prethodne kurseve turskog jezika, realizovali su instruktori Kursa turskog jezika OSJ CPR KOiD-a u saradnji sa Uredom vojnog atašea Republike Turske koji je angažovao gospođicu Sibel Bajram, magistra turskog jezika i književnosti, koja je s polaznicima radila časove konverzacije.

U skladu sa godišnjim planom obuke, 20. maja 2013. godine planiran je početak kursa kondiciranja turskog jezika.

info: KOiD