Komanda za obuku i doktrinu

Glavni narednik Ureda vojnog atašea SAD u posjeti Centru za osnovnu obuku u Pazariću

22.5.2013

U radnoj posjeti u Centru za osnovnu obuku 21.05.2013.godine boravila je Glavni narednik Ureda vojnog atašea SAD u BiH Michele Borel sa saradnicima.

Domaćini posjete, brigadir Robert Sušac ispred Komande za obuku i doktrinu i pukovnik Samir Nukić kao komandant kasarne i Centra za osnovnu obuku, su upoznali posjetioce o realizovanim, trenutnim ta aktivnostima predviđenim za naredni period kada je u pitanju obuka kandidata za prijem u vojnu službu.

U drugom dijelu posjete Glavni narednik Borel sa timom saradnika je izvršila obilazak svih infrastrukturnih kapaciteta sa kojima Centar za osnovnu obuku raspolaže te se na licu mjesta upoznala sa uslovima u kojima se odvija obuka, život i rad kandidata na osnovnoj obuci vojnika.

Takođe, Glavni narednik Borel je skupa sa svojim domaćinima prisustvovala realizaciji obuke te razgovarala sa kandidatkinjama i kandidatima XIII klase.

Na kraju posjete Glavni narednik Borel je u svojoj ocjeni dala pozitivno mišljenje o svim aspektima planiranja, organizacije i provođenja obuke u Centru za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu, a kako je istakla, posebno su je dojmili požrtvovanost i želja kandidata za što uspješnijim savladavajem obuke.

info: KOiD