Komanda za obuku i doktrinu

Svečana ceremonija povodom početka obuke 13. klase kandidata na osnovnoj obuci vojnika

23.5.2013

Svečanom ceremonijom u kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću 23.05.2013. godine obilježen je početak obuke XIII klase kandidata na osnovnoj obuci vojnika za prijem u vojnu službu. Osnovnu obuku u okviru trinaeste klase će pohađati 298 kandidatkinja i kandidata nakon čega će, oni koji uspješno dostignu postavljene standarde, potpisati ugovor o vojnoj službi te će biti raspoređeni u komande i jedinica OS BiH na službu i dalje usavršavanje.

Na svečanoj ceremoniji povodom početka obuke XIII klase kandidata na osnovnoj obuci vojnika prisutnima su se obratili komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Samir Nukić te V.D. Komandanta KP OS BiH brigadni general Husein Tursunović.

Pukovnik Nukić je, tokom svog obraćanja, pored riječi dobrodošlice kandidatima XIII klase, rekao da njihovo opredjeljenje za profesionalnu vojnu službu predstavlja izuzetno značajan događaj u njihovim životima i predstavlja pokazatelj spremnosti i odlučnosti za preuzimanje lične odgovornosti, obaveze i pravila ponašanja propisanih regulativama iz oblasti odbrane.

Pukovnik Nukić je takođe kazao da od kandidata na obuci XIII klase očekuje da svojim nesebičnim zalaganjem ostvare sve planske zadatke, dostignu potrebne standarde i uspješno završe osnovnu obuku kako bi stekli uslove za potpisivanje Ugovora za prijem u vojnu službu OS BiH.

Brigadni general Tursunović je takođe zaželio dobrodošlicu kandidatima XIII klase u Centar za osnovnu obuku te istakao da osnovna obuka predstavlja jedan od najvažnijih elemenata u profesionalnom razvoju vojnika.

General Tursunović je takođe rekao da od pripadnika Centra za osnovnu obuku te kandidata na obuci očekuje da ulože maksimalan trud i zalaganje u cilju dostizanja potrebnih standarda tokom obuke XIII klase.

Svečanoj ceremoniji početka obuke XIII klase kandidata na osnovnoj obuci vojnika u Centru za osnovnu obuku su prisustvovali i Komandant Komande za obuku i doktrinu brigadir Robert Sušac, predstavnici Zajedničkog štaba OS BiH sa brigadirom Rifetom Planinčićem i pukovnikom Zdravkom Rezom na čelu, te predstavnici jedinica i komandi OS BiH kao i članovi porodica kandidata na obuci.

info: KOiD

4 FOTO GALERIJA