Komanda za obuku i doktrinu

Završen Osnovni kurs o municiji – teoretski dio

6.6.2013

U kasarni Rajlovac Sarajevo 05.06.2013. završen je Osnovni kurs o municiji – teoretski dio. Kurs koji je uspješno završilo 14 pripadnika jedinica OS BiH, realizovali su instruktori KOiD u koordinaciji sa MTT Austrije, Švajcarske i Švedske. Završnici ovog kursa prisustvovali su Komandant KoiD brigadir Robert Sušac i g-din Werner Kernmaier predstavik EUFOR MTT.

Sve tematske cjeline Osnovnog kursa o municiji su veoma uspješno realizirane, što je pokazala i završna provjera znanja koja je sadržavala 25 pitanja. Najboljim polaznikom proglašen je vojnik Nedjeljko Ribar koji je završni ispit položio sa 99 bodova od 100 maksimalnih.

 G-din Kernmaier se u svom obraćanju zahvalio instruktorima na veoma profesionalnom odnosu i izuzetno dobro organiziranoj nastavi, dok je za ovu klasu polaznika rekao da je do sada rijetko imao priliku raditi sa ovako zainteresiranim i motiviranim timovima kao ovim timom. Posebna zahvalnost upućena je brigadiru Robertu Sušcu jer bez njegove pomoći i podrške ovaj projekat sigurno ne bi uspio.

 Brigadir Robert Sušac zahvalio se predstavnicima MTT Austrije, Švajcarske i Švedske na izuzetnoj saradnji, te je svim polaznicima čestitao na profesionalizmu i motivaciji te izuzetnim rezultatima koje su postigli.  

info: KOiD