Komanda za obuku i doktrinu

Predstavnici američke ambasade boravili na lokaciji kasarne “Travnik”

11.6.2013

Predstavnici američke ambasade za podršku po Civilno vojnim elemntima, dana 10.06.2013. godine boravili su u posjeti Komandi za obuku i doktrinu na lokaciji kasarne “Travnik” u Travniku.

Predstavnike američke ambasade predvodila je Lisa Hubbard, a prijem je izvršen od strane Komandanta KOiD brigadira Roberta Sušca. Informativnim brifingom gosti su upoznati sa formacijskom strukturom, aktivnostima i postignutim rezultatima koje je komanda KOiD ostvarila tokom proteklog perioda. Gostima je također prezentovan brifing o aktivnostima saradnje KOiD sa civilnim strukturama, a isti je prezentovan od strane PNŠ za CVS i ujedno oficir za odnose sa jvnošću, majora Vehida Spahića.

Komandant KOiD brigadir Sušac nakon brifinga o aktivnostima saradnje sa civilnim strukturama, istakao je, da kao komandant jedinice podržava i da će uvijek podržavati aktivnosti i pomoć koje su od društvenog interesa.

Postavljenim pitanjima i datim odgovorima, stekao se dojam da su predstavnici američke ambasade zadovoljni sa aktivnostima koje se sprovode u KOiD, a što je na kraju tokom svog obraćanja istakla gospođica Lisa Hubbard, izrazivši zadovoljstvo postignutim rezultatima i saradnjom sa lokalnom zajednicom, istakavši da se ovakav stepen saradnje može uzeti za primjer u OS BiH.

info: KOiD