Komanda za obuku i doktrinu

Sportsko druženje na lokaciji kasarne “Travnik”

12.6.2013

U organizaciji Edukacijskog fakulteta i pripadnika KOiD iz Travnika, 11-12.06.2013. godine na sportskim terenima kasarne “Travnik” u Travniku organizovano je sportsko druženje kroz sportsko takmičenje u malom nogometu i košarci.

U okviru projekta „Travnik u bojama mladosti“ na terenima Oružanih snaga BiH u kasarni Travnik, u organizaciji studentske asocijacije, odigran je turnir u malom nogometu. Učešće su uzele četiri ekipe sa Edukacijskog fakulteta (Aston Villa - II godina/Sportski smjerovi, Dilajle – III godina/sportski smjerovi, III godina/BHS te ekipa Asistenti), ekipa Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, te ekipa Oružanih snaga BiH.

Nakon grupnog dijela takmičenja, u polufinale su se plasirale ekipe Asistenti, koja je igrala protiv ekipe Aston Villa – II godina EFT, te ekipa Oružanih snaga BiH koja je odmjerila snage sa ekipom Dilajle – III godina EFT. Nakon zanimljivih mečeva u finale su se plasirale ekipe Aston Villa – III godina EFT i Oružane snage BiH.

Finalni meč je planiran za 12. Juni u 12.00h.

Isti dan na programu je i košarkaški turnir 3 na 3 na kojem će igrati ekipe Oružanih snaga BiH, nekoliko ekipa sa Edukacijskog fakulteta, te ekipa Fakulteta za tehničke studije.

Ovo je prvi turnir ovakve vrste, u okviru koga je nastavljena saradnja Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku i Oružanih Snaga BiH. Nakon posjete studenata EFT Oružanim snagama BiH u okviru Otvorenih vrata OSBiH, ovo je prvi projekat u kome zajedno učestvuju obje institucije. U pripremi turnira studentska asocijacija Edukacijskog fakulteta radila je zajedno sa pripadnicima OS BiH i komunalnim preduzećem „Bašbunar“ Travnik na projektu uređenja dijela sportskih objekata kasarne Travnik.

Ovo je još jedan vid izuzetno dobre saradnje sa lokalnom zajednicom i Univerzitetom Travnik, a obzirom da je i Komanda za obuku i doktrinu također obrazovna ustanova u OS BiH, cijenimo da će se saradnja (obzirom na ispoljeno interesovanje) razvijati i u tom pravcu.

info: KOiD