Komanda za obuku i doktrinu

Ceremonija završetka Osnovnog oficirskog kursa Klasa 13-1

21.6.2013

Dodjelom certifikata na svečanoj ceremoniji povodom završetka Osnovnog oficirskog kursa u Centru za profesionalni razvoj na lokaciji kasarne „ Travnik “ OS BiH uspješno je realizovan Osnovni oficirski kurs za 30 pripadnika OS BiH .

Uvodnim riječima prisutnima se obratio načelnik oficirskih kurseva pukovnik Milan Pavičić koji je čestitao uspješan završetak kursa svim polaznicima te izrazio nadu da iz ovog centra nose pozitivna iskustva.

U svome obraćanju komandant Centra za profesionalni razvoj brigadir Amer Duraković se osvrnuo na kurs koji je trajao 17 sedmica gdje su polaznici osvježili postojeća znanja i stekli nova znanja te se nada da će ova znanja prenijeti na svoje potčinjene.

Također, brigadir Duraković je naglasio korektan i profesionalni odnos polaznika tokom njihovog školovanja na lokaciji kasarne „Travnik“, a posebno se osvrnuo na ovu klasu kao jednu kompaktnu cjelinu kako na nastavi tako i u ličnom druženju.

Završnim riječima obratio se komandant Komande obuke i doktrine brigadir Robert Sušac koji je također naveo ovu klasu kao primjer jedne kompaktne cjeline u toku nastave kao i njihovo druženje u vanradno vrijeme. Brigadir Sušac je istakao da nakon završetka ovog školovanja trebaju da budu primjer svojim potčinjenim u izvršenju postavljenih zadataka.

Na kraju ceremonije uručene su diplome najboljim polaznicima kursa u Klasi 13-1, a najboljim polaznicima su proglašeni potporučnik Slavko Subotić i potporučnik Živko Gačanin, dok je potporučnik Gačanin ujedno bio i najbolji u testu fizičke provjere.

Ceremoniji su prisustvovali i predstavnici Ureda za saradnju u oblasti odbrane (ODC) američke Ambasade u BiH pukovnica Karin Wagner sa kadetkinjama koje su na studijskom putovanju u BiH.

Info - KOiD