Komanda za obuku i doktrinu

Završen osnovni kurs informatike - klasa 13-1

28.6.2013

U Centru za profesionalni razvoj u Travniku završen je Osnovni kurs informatike koji je trajao tri sedmice.

Kurs je uspješno završilo 12 polaznika koji su kroz nastavne teme iz oblasti informatike ovladali osnovnim vještinama korištenja informatičke opreme i računarskih aplikacija.

Uvodnim riječima se obratio voditelj kursa informatike zastavnik Zehrudin Šahinović koji se osvrnuo na obrađenu tematiku tokom kursa i dao preporuke za nastavak njihove edukacije kroz individualno učenje ove oblasti.

Na svečanoj ceremoniji prisutnima se obratio Komandant CPR-a , zahvalio se polaznicima na korektnom i profesionalnom odnosu tokom kursa , te zaželio im sreću u profesionalnoj karijeri i privatnom životu.

 Svim polaznicima uručeni su certifikati o uspješno završenom osnovnom kursu informatike i nastavni materijali sa kursa informatike koji će u narednom periodu služiti za obnavljanje već stečenog znanja iz oblasti informatike

Kroz realizaciju kursa obređene su teme : hardvera, softvera, operativni sistem Windows XP, Office 2003, osnovi internet komunikacije, sigurnost informacija i osnove mrežnih sistema.

Kurs su realizovali instruktori iz sastava Centra za profesionalni razvoj zastavnik Zehrudin Šahinović, stariji vodnik Edhem Šehić , stariji vodnik I klase Darko Pejić i vodnik Mujaković Armin.