Komanda za obuku i doktrinu

Zajednički iftar u Komandi za obuku i doktrinu

17.7.2013

Komanda za obuku i doktrinu je dana 15.07.2013. na lokaciji kasarne Travnik a povodom mjeseca Ramazana i realizacije Plana ramazanskih aktivnosti u jedinicama OS BiH organizovala Zajednički iftar i prijem za predstavnike IZ –e u BiH, predstavnike vlasti, demobilisane i penzionisane pripadnike OS BiH kao i za pripadnike KOiD.

Prijemu su prisustvovali predstavnici Vojnog muftijstva na čelu sa muftijom Ismailom Smajlovićem, predstavnici IZ-e sa područja SBK-a na čelu sa muftijom travničkim Nusret ef Avdibegovićem, premijer vlade SBK gospodin Tahir Lendo, načelnik općine Travnik gospodin Admir Hadžiemrić, načelnik općine Novi Travnik gospodin Refik Lendo, načelnik općine Vitez gospodin Advan Akeljić, predstvnici RVI, porodica šehida i poginulih boraca, predstvnici sportskih udruženja sa područja SBK-a, predstavnici udruženja građana “Prijatelji Travnika”, pripadnici MTT-a EUFOR-a koji su stacionirani u kasarni Travnik, predstavnici LOT turskih OS u BiH, demobilisani i penzionisani pripadnici OS BiH, predstavnici obrazovnih ustanova SBK.

Ispred OS BiH iftaru je prisustvovao brigadni general Sakib Forić, Komandant KOiD brigadir Robert Sušac, n/š brigade Radovan Škrbić, k-dant 5.pbr.brigadir Kenan Dautović zatim starješine ZŠ BiH i jednica na vezi. 

Prisutnim se kao domaćin prijema obratio brigadir Senad Pajić, načelnik Odjeljenja doktrine KOiD. On je svim prisutnim poželio toplu dobrodošlicu te istakao “ove prilike su lijep povod da se zajednički podijeli radost iftara, upoznavanje i razumijevanje”. Nakon iftara i zajedničke molitve (teravih-namaz) u kasarskom mektebu, prigodnim predavanjem prisutnim se obratio vojni muftija Ismail ef.Smajlović. Iftar i zajedničko druženje protekli su u prijatnoj atmosferi.

info: KOiD