Komanda za obuku i doktrinu

Zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije brigadni general Mirko Tepšić posjetio Komandu za obuku i doktrinu

22.7.2013

Na lokaciji kasarne “Travnik” 19.07.2013. godine u radnoj posjeti Komandi za obuku i doktrinu boravio je Zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije brigadni general Mirko Tepšić.

Informativnim brifingom, prezentovanim od strane Komandanta KOiD brigadira Roberta Sušca, na kojem je prisustvovao i uži dio KOiD-e, brigadni general Mirko Tepšić upoznat je sa aktivnostima i postignutim rezultatima obuke pripadnika OS BiH provedene u KOiD-u, potčinjenim centrima KOiD, kao i planiranima aktivnostima za naredni period.

Nakon brifinga general je u prisustvu Komandanta KOiD i načelnika štaba KOiD brigadira Radovana Škrbića izvršio obilazak i uvid u način realizacije KŠK u CPR/KOiD. Ovom prilikom istakao je kako je zadovoljan sveukupnim stanjem u KOiD, te da od 13-1 klase koja trenutno pohađa KŠK, očekuje dobre rezultate obzirom da se radi o starješinama koji su na značajnim pozicijama u OS BiH.

info: KOiD