Komanda za obuku i doktrinu

Posjeta vojnog atašea Republike Turske i direktorice Turskog kulturnog centra „Junus Emre“, Kursu turskog jezika

20.12.2013

Centar za profesionalni razvoj - kurs turskog jezika u Rajlovcu, 18. decembra 2013. godine, posjetio je vojni ataše Republike Turske brigadir Isa Sancakli i direktorica Turskog kulturnog centra „Junus Emre“ u Sarajevu, gospođa Rabia Leyla Bozkurt.

Domaćini posjete, načelnik Odjeljenja stranih jezika pukovnik Haris Gazić, voditelj Kursa turskog jezika major Vahid Podžić i instruktori turskog jezika su upoznali posjetioce o realizovanim, trenutnim te budućim aktivnostima Kursa turskog jezika.

Gospođa Bozkurt je domaćinima u kratkim crtama prezentovala rad Turskog kulturnog centra „Junus Emre“ i izrazila želju za saradnjom između ovog centra i Kursa turskog jezika u narednom periodu.

Vojni ataše brigadir Isa Sancakli je gospođu Bozkurt upoznao o dosadašnjoj saradnji između Ureda vojnog atašea Republike Turske i Kursa turskog jezika, odnosno o konkretnoj podršci koju je Kurs turskog jezika imao od Oružanih snaga Republike Turske.

U drugom dijelu posjete vojni ataše i gospođa Bozkurt sa svojim saradnicima su obišli prostorije Kursa turskog jezika te se na licu mjesta upoznali sa uslovima u kojima se realizuje obuka. Gospođa Bozkurt je izrazila svoje zadovoljstvo onim što je vidjela i istakla da Kurs turskog jezika ima odlične uslove za rad, savremenu audio-vizuelnu jezičku laboratoriju, odličnu organizaciju rada i nastavne metode koje se primjenjuju kao i kvalitetan instruktorski kadar. Na kraju, gospođa Bozkurt je pozvala domaćine u uzvratnu posjetu Turskom kulturnom centru.

info-KOiD