Komanda za obuku i doktrinu

Završetak naprednog oficirskog kursa i naprednog podoficirskog kursa, klase 13-I

20.12.2013

Svečanom ceremonijom u Centru za profesionalni razvoj u Travniku 20.decembra 2013.godine završena su dva vojna kursa, napredni oficirski i napredni podoficirski kurs, klasa 13-I. U trajanju od 17 sedmica napredni oficirski kurs uspješno je završilo 29 polaznika, dok je napredni podoficirski kurs uspješno završilo 30 polaznika.

Uvodnim riječima prisutnima se obratio načelnik odjeljenja vojnih kurseva pukovnik Hazrudin Hasagić koji je čestitao svim polaznicima uspješan završetak vojnih kurseva.

Vršilac dužnosti komandanta Centra za profesionalni razvoj pukovnik Mirsad Stabančić je naglasio kako su polaznici završetkom ovih kurseva načinili veliki korak te stekli uslove za daljnje napredovanje u karijeri. Pukovnik Stabančić je izrazio nadu da će završetkom ovih karijernih kurseva u Centru za profesionalni razvoj polaznici implementirati stečeno znanje u svojim matičnim jedinicama. Pukovnik Stabančić je iskoristio priliku da svim polaznicima i gostima čestita nastupajuće praznike.

U ime komandanta KOiD-a prisutnima se obratio brigadir Senad Pajić koji je čestitao svim polaznicima uspješan završetak karijernih kurseva te prisutnima čestitao nastupajuće praznike.

Nakon podjele uvjerenja o završenim kursevima dodijeljena su uvjerenja najboljim polaznicima kurseva. Najbolji polaznik naprednog oficirskog kursa u klasi 13-I bio je kapetan Danijel Vukadinović dok je najbolji u testu fizičke spremnosti bio kapetan Niko Perković. Na naprednom podoficirskom kursu najbolji polaznik u klasi 13-I bio je stariji vodnik I. klase Đevad Tuka koji je ujedno bio i najbolji u testu fizičke spremnosti. Sva uvjerenja o završenim vojnim kursevima će biti unešena u elektronsku bazu podataka i personalni dosije pripadnika.

U ime polaznika naprednog podoficirskog kursa prisutnima se obratio stariji vodnik Đevad Tuka koji se zahvalio instruktorima podoficirskih kurseva i tom prilikom uručio prigodan poklon načelniku podoficirskih kurseva zastavniku Marinku Mariću.

Naredna klasa naprednog oficirskog i podoficirskog kursa planirana je u mjesecu augustu 2014.godine.

info-KOiD