Komanda za obuku i doktrinu

Završetak kurseva francuskog jezika

23.12.2013

Uručenjem uvjerenja o uspješno završenom kursu u Odjeljenju stranih jezika Centra za profesionalni razvoj (KOiD) u Rajlovcu, dana 20.12.2013. godine, završeni su kursevi francuskog jezika. Srednji nivo francuskog jezika koji je realizovan u skladu sa godišnjim planom obuke i vanredni kurs francuskog jezika - početni nivo za pripadnike Ministarstva sigurnosti BiH.

Uvodnim riječima prisutnima se obratila voditelj kursa francuskog jezika, major Zineta Subašić s kraćim osvrtom na realizaciju kurseva.
Ispred Odjeljenja stranih jezika polaznicima se obratio pukovnik Haris Gazić, načelnik Оdjeljenja stranih jezika koji je naglasio značaj učenja francuskog jezika sa svih aspekata, te čestitao uspješan završetak kurseva te mnogo ličnog i profesionalnog uspjeha.
Ispred Komande obuke i doktrine polaznicima se obratio major Ismet Rizvo koji je, također, čestitao uspjašan završetak kurseva i zaželio puno sreće u daljnjem radu.
Ceremoniji završetka kurseva prisustvovali su i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS.
Kurseve u trajanju od 16 sedmica - srednji nivo i 14 sedmica - početni nivo, realizovali su instruktori Kursa francuskog jezika.
Tokom kursa planirana je i realizacija završnog TEF testa (Test d’Evaluation de Français), po kojem se polaznicima određuje nivo poznavanja francuskog jezika.
Najbolje rezultate tokom periodičnog testiranja i na završnom testu ostvario je mlađi inspektor, Dinko Isić, pripadnik Agencije za istrage i zaštitu BiH, koji je od strane Akademskog vijeća Kursa francuskog jezika proglašen najboljim polaznikom.
Info- KOiD