Komanda za obuku i doktrinu

Božićni prijem u Centru za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu

13.1.2014

Početkom nove kalendarske godine došao je i jedan od najvećih pravoslavnih praznika, Božić. Povodom toga danas je 13.01.2014. godine, u kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću upriličen Božićni prijem od strane pripadnika pravoslavne vjeroispovjesti COO/KOiD.

Prijem je organizovan u restoranu kasarne “Zaim Imamović” i istom su prisustvovali svi pripadnici COO/KOiD.

Na početku, prisutnima se obratio komandant COO/KOiD major Jasmin Ganić. U svom govoru svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovjesti zaželio je srećne Božićne praznike. Istakao je da je naše bogastvo u ovakvim druženjima i upoznavanju bogatstva drugih vjera. Također je istakao da se nada da će se i u narednom periodu nastaviti ovakva druženja.

Nakon komandanta COO, prisutnima se obratio glavni sveštenik Crkve u Blažuju - Sarajevo, Bojan Kulašević. Istakao je da je bogastvo u ovakvim druženjima i zahvalio se svima na prisustvu. „Vrlo sam sretan kada u Crkvi u Blažuju vidim ta mlada lica koja dolaze na molitvu“ dodao je u svom govoru, misleći na kandidate na osnovnoj obuci. Na kraju je svim pripadnicima zeželio sretan Božić sa riječima “MIR BOŽIJI HRISOS SE RODI.“

Info- KOiD