Komanda za obuku i doktrinu

Početak kursa francuskog jezika

12.2.2014

U Odjeljenju stranih jezika, Centra za profesionalni razvoj KOiD u Rajlovcu, dana 10. februara 2014. godine, počeo je Kurs francuskog jezika – početni nivo.

Planirano je da se kurs realizira u vremenskom periodu od 10. februara do 13. juna 2014. godine (18 radnih sedmica). Na kurs je upućeno 8 polaznika iz OS BiH.

Uvodnim riječima polaznicima se obratila voditelj kursa francuskog jezika, major Zineta Subašić, koja je polaznike upoznala sa detaljima kursa. Obzirom da je većina polaznika planirana za upućivanje u Republiku Mali, u sklopu mirovne misije Ujedinjenih nacija, nastava na kursu će se prilagoditi njihovim stvarnim potrebama.

Ispred Odjeljenja stranih jezika polaznicima se obratio pukovnik Haris Gazić, načelnik Оdjeljenja stranih jezika, koji je polaznicima zaželio dobrodošlicu na kurs, kao i što lakše usvajanje znanja učenja francuskog jezika.

Ispred Komande obuke i doktrine polaznicima se obratio major Ismet Rizvo, koji je polaznicima zaželio uspjeh u učenju francuskog jezika.

Pored instruktora iz sastava OSJ CPR, nastavu će izvoditi i lektor francuskog jezika, kojeg će angažovati vojni ataše Ambasade R. Francuske.

Info- KoiD