Komanda za obuku i doktrinu

Obilježavanje Vaskrsa u COO / KOiD

24.4.2014

Obilježavanje Vaskrsa u COO / KOiD održano je 23. aprila 2014. godine u kasarni „Zaim Imamović“- Pazarić

Uz skromnu trpezu koju su pripremili pripadnici pravoslavne vjeroispovijesti prisutnima su se obratili, major Bakoč Dragomir i glavni sveštenik jerej Mlađenović Mitar.

Major Bakoč se ispred komande COO zahvalio svim prisutnim, što su svojim prisustvom uveličali obilježavnje Vaskrsa i istakao da je obilježavanje vjerskih praznika svih konfesija u COO postala tradicija, te to činimo i danas povodom Vaskrsa. Na kraju svog obraćanja svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti je čestitao Vaskrs pozdravom „HRISTOS VASKRSE“. Čestitao je pripadnicima katoličke vjeroispovijesti Uskrs i tom prilikom poželio svim pripadnicima COO da svoje praznike dočekaju i obilježavaju u dobrom zdravlju i veselju.

Ovaj događaj u COO svojim prisustvom je uveličao glavni sveštenik jerej Mlađenović Mitar koji se biranim riječima obratio prisutnim govoreći o važnosti Vaskrsa u hrišćanstvu i uzajamnom poštovanju i razumijevanju. Istakao je da molitva i blagosiljanje hrane nije omalovažavanje drugih, te da razumijevanjem i poštovanjem različitosti izdižemo sebe te unapređujemo i jačamo međuljudske odnose.

Na kraju je blagoslovio trpezu i čestitao pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti Vaskrs pozdravom „HRISTOS VASKRSE“.

Info- KOiD