Komanda za obuku i doktrinu

Obilježavanje Vaskrsa na lokaciji kasarne “Travnik”

29.4.2014

Pripadnici KOiD OS BiH pravoslavne vjeroispovjesti su 23.04.2014.g. na lokaciji kasarne Travnik u Travniku priredili prijem u povodu obilježavanja Vaskrsa.

Prisutnima su se obratili načelnik Štaba KOiD pukovnik Darijo Pajić i štabni sveštenik jerej mr. Dragan Grujić. U svom obraćanju pukovnik Darijo Pajić iskazao je zahvalnost svim prisutnim na odzivu i zajedničkom obilježavanju jednog od najvećih pravoslavnih praznika istakavši da je “ovo praznik pobjede života nad smrću i dobroga nad zlim” i da “u toj spoznaji treba i da živimo.” Jerej mr. Dragan Grujić je također u svom obraćanju istakao vrijednost praznika, naglasivši kako obilježavanje praznika na ovaj način, uz prisustvo predstavnika drugih konfesija čini praznik još većim i da praznici svih vjera i zajednička druženja u Bosni i Hercegovini treba da budu djela i vodilja u životu koja će nas spajati, činiti da opraštamo jedni drugima i da na takav način pobijedimo smrt nad životom što je i poruka Vaskrsa.

Prijemu su osim pripadnika KOiD i polaznika vojnih kurseva u CPR KOiD prisustvovali predstavnici KP OS BiH, jerej mr. Dragan Grujić, zatim protunamjesnik Travnički Goran Živković, predstavnik travničkog muftijstva glavni imam Omer ef.Meštrovac, predstavnici MTT EUFOR sa sjedištem u kasarni “Travnik”, predstavnici MUP –a SBK-a kao i vjerski službenici KOiD.

info – KOiD