Komanda za obuku i doktrinu

Božićni prijem u kasarni “Zaim Imamović” Pazarić

17.12.2014

Obilježavanje Božića u Centru za osnovnu obuku (COO)/KOiD održano je, 17. decembra 2014. godine u kasarni „Zaim Imamović“, Pazarić.

Završetkom kalendarske godine došao je i jedan od najvećih blagdana vjernika katolika, Božić. Kao i svake godine i ove je obilježen u kasarni „Zaim Imamović“ u Pazariću za pripadnike Centra osnovne obuke (COO). Uz skromnu trpezu koju su pripremili pripadnici katoličke vjeroispovijesti, prisutnima se obratio načelnik Štaba COO, pukovnik Branko Martinović.

Pukovnik Martinović zahvalio se svima na prisustvu i uveličavanju jednog od najvećih praznika u hrišćanstvu. Čestitao je svim katolicima ČESTIT BOŽIĆ, a svim ostalim pripadnicima COO sretne nastupajuće Novogodišnje blagdane.

Nakon toga obratio se brigadni kapelan, don Pero Tunjić, uz čestitke svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti  jednog od najvećih katoličkih blagdana Božića. Istakao je: „U svetkovini Božića kršaćani vjeruju da je Bog uspostavio novi dijalog sa ljudima i postao čovjekov saputnik. Neka i naše zajedničko putovanje ovom zemljom i naši međuljudski odnosi budu ispunjeni porukom Božića: razvijanje dijaloga ljubavi i pomirenja, nadilaženja vlastite uskogrudnosti i obzira za gajenje istinske suradnje, napretka i povjerenje. Neka je Vama, kao i Vašim suradnicima, u toplini, vedrini i radosti srca čestit Božić i sretna Nova 2015. godina. “

ČESTIT I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ!

Info-KOiD