Komanda za obuku i doktrinu

Božićni prijem u Komandi za obuku i doktrinu

24.12.2014

Na lokaciji kasarne “Travnik” u Travniku, dana 23.12.2014. godine, a povodom katoličkog Božića, pripadnici Oružanih snaga BiH katoličke vjeroispovjesti priredili su svečani prijem za pripadnike Komande za obuku i doktrinu (KOiD).

Prijemu su, pored pripadnika OS BiH, prisustvovali i pripadnici MTT-a EUFOR-a koji su stacionirani u kasarni Travnik, kao i predstavnici općinske i kantonalne vlasti SBK-a, predstavnici MUP-a SBK, predstavnici vjerskih institucija iz Travnika, kao i demobilisanih pripadnika OS BiH.

Riječima dobrodošlice, prisutnim se obratio brigadir Ilija Petrović v.d. komandanta Komande za obuku i doktrinu, kojom prilikom je pripadnicima OS BiH katoličke vjeroispovjesti čestitao Božić, a svim prisutnim zahvalio na odazivu, rekavši da se veoma prijatno osjeća jer ima mogućnost da jedan od najvećih katoličkih blagdana provede u društvu svojih saradnika i prijatelja. Posebnu zahvalnost izrazio je prisustvom generala Ilije Nakića, demobilisanog pripadnika VF BiH.


Na kraju je pripadnicima pravoslavne vjeroispovjesti zaželio sretan nastupajući Božić, a svim prisutnim zaželio sretnu nastupajuću 2015. godinu sa željom da je dočekaju u zdravlju i radosti sa puno uspjeha kako u poslovnom tako i u porodičnom životu.

Prisutnim se potom obratio bataljonski kapelan Donald Marković koji je, nakon upućene čestitke za Božić, blagoslovio pripremljenu hranu, a ostali dio vremena proveden u zajedničkom i prijatnom druženju.

Info- KOiD