Komanda za obuku i doktrinu

Početak osnovnog podoficirskog kursa, klasa 15-I

3.2.2015

Svečanom ceremonijom u Centru za profesionalni razvoj KOiD u Travniku, 02. februara 2015. godine obilježen je početak osnovnog podoficirskog kursa, klasa 15-I.

Kurs će trajati u vremenskom periodu od 02.02.-12.06.2015. godine, kroz koje će polaznici intenzivnim učenjem sticati nova i obnavljati već stečena znanja.

U uvodnom obraćanju V.D. Voditelja podoficirskih kurseva, zastavnik I. klase Mato Čurak poželio je dobrodošlicu svim polaznicima, čestitao početak kursa i izrazio nadu da će polaznici imati priliku da usvoje nova znanja od iskusnih instruktora iz sastava Centra za profesionalni razvoj.

Prisutnima se obratio komandant Centra za profesionalni razvoj, pukovnik Mirsad Stabančić koji je naglasio svjesnost karijerne vrijednosti kurseva, te napomenuo polaznike na poštivanje pravila Centra tokom njihovog boravka na lokaciji. Osvrnuo se na ljudsku dimenziju kursa i da se stečeno znanje prenese u svoje jedinice.

Ispred komande KOiD prisutnim se obratio brigadir Hašim Škijelj koji je polaznicima zaželio sretan početak kursa. Istakao je značaj vojnih kurseva u kojemu svaki pojedinac može maksimalno iskoristiti vrijeme rada na sebi kroz obuku, nastavni plan i program, te sport uz sklapanje prijateljstava i razvijanje dobrih ljudskih odnosa.

Info- KOiD