Komanda za obuku i doktrinu

Promocija monografije “Igmanska džamija”

8.5.2015

U povodu obilježavanja Dana džamija u kasarni “Travnik” u Travniku, 05.05.2015. godine održana je promocija monografije “Igmanska džamija”.

Promotori monografije bili su autor monografije brigadir mr. Zijad Rujanac, glavni imam OS BiH Nesib ef. Hadžić i pukovnik mr. Edin Ramić. Promociji je prisustvovalo oko 50 pripadnika Komande za obuku i doktrinu. Na kraju ove aktivnosti gostima se u ime domaćina zahvalio komandant CPR, pukovnik Mirsad Stabančić.

Također, povodom Dana džamija pripadnici Komande za obuku i doktrinu su 07.05.2015. godine obišli džamiju i Islamski centar na Kalibunaru, Medžlis IZ Travnik, gdje im je nakon podne namaza prigodnu besjedu uputio imam ovog džemata prof. Aljo ef. Cikotić. U svom obraćanju Aljo ef. je upoznao prisutne pripadnike o toku gradnje džamije na Kalibunaru, zatim značaju i vrijednosti izgradnje džamija i njihovoj ulozi u životu muslimana. Posebno je skrenuo pažnju na to da bez truda, rada i reda ne možemo očekivati neke rezultate, te je naveo da je “bereket u stalnom pokretu (aktivnosti)”. Nakon obraćanja pripadnici su sa Aljom ef. obišli kompleks džamije i centra gdje su se upoznali sa svim sadržajima koje nudi ova džamija i aktivnostima ovog džemata.

Info- KOiD