Komanda za obuku i doktrinu

Početak II faze Osnovne oficirske obuke II klase kandidata za oficire

18.5.2015

Svečanom ceremonijom u Centru za profesionalni razvoj (CPR) Komande za obuku i doktrinu (KOiD) na lokaciji kasarne “Travnik” u Travniku 18.05.2015. godine, obilježen je početak II faze Osnovne oficirske obuke (OOO), II klase kandidata za prijem u Oružane snage BiH u početnom oficirskom činu potporučnika.

Na svečanoj ceremoniji u povodu početka II faze OOO, II klase kandidata za oficire prisutnima  se obratio komandant CPR, pukovnik Mirsad Stabančić.

Tokom svog obraćanja, pukovnik Stabančić je, pored riječi dobrodošlice kandidatima II klase OOO, ukazao na poseban značaj ovog projekta za OS BiH, kao i da je opredjeljenje za profesionalnu vojnu službu pokazatelj njihove spremnosti i odlučnosti da preuzmu ličnu odgovornost, obaveze i pravila ponašanja koji su propisani kroz zakonske regulative iz oblasti odbrane i službe u OS BiH.

Također, pukovnik Stabančić je kazao da od kandidata na OOO očekuje i zahtijeva da nesebičnim zalaganjem realizuju sve planske zadatke, dostignu potrebne standarde i uspješno završe OOO, kako bi stekli uslove za nastavak obuke i edukacije.

Svečanoj ceremoniji početka II faze OOO II klase kandidata u Centru za profesionalni razvoju u ime Komande za obuku i doktrinu, prisustvovao je pukovnik Željko Rajković.

Info-KOiD