Komanda za obuku i doktrinu

Bajramski prijem u Komandi za obuku i doktrinu

22.7.2015

Komanda za obuku i doktrinu je u povodu ramazanskog Bajrama 22.07.2015. godine na lokaciji kasarne “Travnik” u Travniku organizovala Bajramski prijem za pripadnike KOiD.

Pored pripadnika KOiD OS BiH, prijemu su prisustvovali kandidati na obuci iz civilstva za oficire u OS BiH, zatim pripadnici mješovitog savjetodavnog tima EUFOR-a iz sustava OS R. Turske i OS R. Austrije.

Prisutnim se kao domaćin tradicionalnog bajramskog prijema obratio brigadir Senad Pajić, načelnik odjeljenja doktrine KOiD. On se prisutnim zahvalio na odzivu, a muslimanima je čestitao Ramazanski bajram. “Meni je posebno drago da se prijemu odazivamo na ovakav način, jer je ovo prilika da se bolje upoznamo i zbližimo, a time pospješujemo i lakše rješavanje naših zajedničkih zadataka, druge OS BiH su zasigurno opremljenije od naših OS BiH, ali sam siguran da na ovakav način ne proslavljaju blagdane kao što mi to radimo u OS BiH”. Bajramski prijem je počeo jemek dovom koju je proučio bataljonski imam Ragib Nešust, a nastavljen je uz skromnu trpezu i bajramske kolače koje se svojim sredstvima za pripadnika OS BiH druge nacionalnosti, osigurali pripadnici KOiD islamske vjere. Na sličan način Bajramski prijem realizovan je u potčinjenim centrima KOiD.

Info- KoiD