Komanda za obuku i doktrinu

Ceremonija početka Osnovnog podoficirskog kursa, klasa 15-II

26.8.2015

Svečanom ceremonijom u Centru za profesionalni razvoj u Travniku 24. augusta 2015. godine obilježen je početak Osnovnog podoficirskog kursa, klasa 15-II. Kurs će trajati u periodu od 24.08. do 24.12.2015. godine, kroz koji će polaznici intenzivnim učenjem stjecati nova i obnavljati već stečena znanja.

Otvorenju kursa prisustvovali su načelnik Odjela obuke i doktrine brigadir Hašim Škrijelj, načelnik Odjela vojnih kurseva CPR-a pukovnik Hazrudin Hasagić, načelnik štaba Komande CPR-a pukovnik Damir Milić, te ispred Odjela za individualnu obuku stariji vodnik prve klase Josip Mlakić.

U uvodnom obraćanju načelnik Odjela podoficirskih kurseva narednik Marinko Marić poželio je dobrodošlicu svim polaznicima, čestitao početak kursa i izrazio nadu da će polaznici imati priliku da usvoje nova znanja od iskusnih instruktora iz sastava Centra za profesionalni razvoj. Osvrnuo se na ljudsku dimenziju kursa i da se stečeno znanje prenese u svoje jedinice.

Ispred Komande KOiD obratio se načelnik Odjela obuke i doktrine brigadir Hašim Škrijelj uz želje za sretan početak kursa te istaknuo da kroz trud, rad i usvajanje novih znanja svaki pojedinac može maksimalno iskoristi vrijeme rada na sebi kroz obuku, nastavni plan i program i sport, uz sklapanje prijateljstava i razvijanje dobrih ljudskih odnosa. Naglasio je svjesnost karijerne vrijednosti kursa, te napomenuo polaznike na poštivanje pravila centra tokom njihovog boravka na lokaciji.

Info-KOiD