Komanda za obuku i doktrinu

Ceremonija završetka II modula „Osnovne oficirske obuke”

26.8.2015

Prigodnom ceremonijom uz prisustvo predstavnika Komande obuke i doktrine 26.08.2015. godine u Travniku, uspješno je završen II modul “Osnovne oficirske obuke” za 14 kandidata – oficira primljenih iz civilstva.

Tokom ceremonije prisutnim su se obratili načelnik štaba Centra za profesionalni razvoj pukovnik Damir Milić i načelnik odjela obuke i doktrine brigadir Hašim Škrijelj.

Pukovnik Milić uz čestitke na uspješnom završetku II faze obuke, naglasio da samo vlastitim radom i zalaganjem mogu biti budući lideri koji će biti sposobni preuzeti odgovornosti koje stoje pred novim generacijama.

Brigadir Škrijelj čestitao je na uspješno završenoj drugoj fazi obuke za oficire OS BiH, te u svome izlaganju izrazio zadovoljstvo da su kandidati izabrali časan i zahtjevan poziv i želju da budu istrajni i uporni u svom daljem usavršavanju. Također je čestitao instruktorima Centra za profesionalni razvoj na uspjehu i doprinosu koji su dali u svom obučavanju.

Svim polaznicima uručene su diplome o uspješno završenom II modulu “Osnovne oficirske obuke”, a najboljim polaznikom proglašen je Damir Telić.

Nakon završene II faze obuke, početak III završnog modula “ Osnovne oficirske obuke” planiran je 31.08.2015.godine.

Info- KoiD