Komanda za obuku i doktrinu

Ceremonija završetka “Primarnog kursa za razvoj vođa”

26.10.2015

Svečanom ceremonijom i podjelom certifikata u Centru za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu u Pazariću 23.10.2015. godine obilježen je završetak “Primarnog kursa za razvoj vođa” koji je pohađalo 30 pripadnika OS BiH u periodu od 28.09. do 23.10.2015. godine.

Cilj ovog kursa je bio edukacija i priprema polaznika za uspješnu transformaciju iz uloge vođenih u ulogu vođe.

Na svečanoj ceremoniji prisutnima se obratio komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Jasmin Ganić te je između ostalog rekao da “Primarni kurs za razvoj vođa” za polaznike koji su ga uspješno završili, predstavalja karijernu osnovu za unaprijeđenje u prvi podoficirski čin.

Komandant Komande za obuku i doktrinu brigadir Ilija Petrović se također obratio prisutnima, čestitao polaznicima uspješan završetak kursa, te posebno istakao zadovoljstvo izuzetno visokim rezultatima postignutim tokom realizacije ovog kursa.

Na svečanoj ceremoniji ispred KOiD pored komandanta KOiD bio je prisutan i načelnik odjeljenja obuke brigadir Hašim Škrijelj.

Na kraju ceremonije polaznicima kursa su uručeni certifikati o završenom kursu, a vojniku Semiru Muminoviću i pohvala kao najboljem polazniku.

Info- KOiD