Komanda za obuku i doktrinu

Ceremonija zatvaranja kursa “Nadzor nad municijom”

20.11.2015

Svečanom ceremonijom i podjelom certifikata u kasarni “B. Šimović” u Čapljini 06.11.2015. godine obilježen je završetak kursa “Nadzor nad municijom” koji je završilo 7 pripadnika OS BiH u periodu od 12.10. do 06.11.2015. godine.

Cilj ovog kursa je bio unapređenje sposobnosti pripadnika OS BiH u radu sa MiMES-оm.

Na svečanoj ceremoniji prisutnima se obratio, komandant Komande za obuku i doktrinu brigadir Ilija Petrović, koji je u svom obraćanju rekao da ovom vrstom obuke podižemo interoperabilnost OS BiH, da je rad sa MiMES-om veoma zahtjevan i da su u realizaciji ove obuke uložena velika sredstva, te je stoga potrebno koristiti i održavati nivo dostignutog znanja. Na kraju svog obraćanja brigadir se zahvalio generalu OS Republike Austrije Dietteru Jochamu i njegovom timu koji su omogućili provođenje ove obuke.

Brigadni general Dietter Jocham se, također, obratio prisutnima, čestitao polaznicima i instruktorima na uspješno završenom kursu, te između ostalog rekao kako je pređeno puno modula, a neki od njih su već integrisani u OS BiH, što će osiguravati pravilan i dug vijek municije kao i sigurniji rad na radnim mjestima vezanim za manipulisanje sa MiMES-om. Na svečanoj ceremoniji u ime KP OS BiH bio je prisutan zamjenik komandanta za resurse brigadni general Marko Stojčić. U svom obraćanju, general Stojčić se zahvalio svima koji su doprinijeli kvalitetnoj realizaciji kursa, naglasivši humanu dimenziju ovog poziva koji čini naše okruženje sigurnijim.

Na kraju ceremonije, polaznicima kursa su uručeni certifikati o završenom kursu, a vojniku Pripo Dervi i pohvala, kao najboljem polazniku.

Info- KOiD i KP