Komanda logistike

Timovi EUFOR-a obišli skladišta u Rudom i Hadžićima

30.9.2010

Zamjenik komandanta EUFOR-a, brigadni general Tibor Nagy sa saradnicima izvršio je obilazak skladišta municije i minsko-eksplozivnih sredstava na lokacijama u Rudom i Hadžićima.

Zamjenik komandanta EUFOR-a, brigadni general Tibor Nagy sa saradnicima izvršio je obilazak skladišta municije i minsko-eksplozivnih sredstava na lokacijama u Rudom i Hadžićima. Inače, lokacija „Car Dušan“ u Rudom je sa stanovišta daljeg korištenja proglašena neperspektivnom lokacijom, a lokacija „Krupa“ kod Hadžića perspektivnom. Tim povodom se general Nagy interesirao za stanje na lokacijima, uređenosti lokacija i skladišnih prostora, načinu skladištenja MIMES-a i procesu uništavanja neperspektivne municije i sredstava.

Na lokaciji u Rudom, koja je posjećena 28. septembra, sa stanjem lokacije goste je upoznao pukovnik Zoran Perić, komandant 4. blp, a akcenat je bio na podacima o lokaciji, materijalnim sredstvima koja su uskladištena, te trenutnim aktivnostima.
Tim EUFOR-a je lokaciju „Krupa“ obišao 30. septembra, a za podatke o lokaciji brifirao je upravnik lokacije, poručnik Ermin Vražalica.

Osim pripadnika OS BiH angažiranih na pomenutim lokacijama, obilasku su prisustvovali i predstavnici Komande za podršku OS BiH. Opća ocjena svih prisutnih je bila da aktivnosti treba usmjeriti kako na stvaranje uslova za zatvaranje neperspektivnih lokacija, tako i na poboljšavanju uslova za uništavanje neperspektivne i nestabilne municije koja je uskladištena na lokacijama OS BiH, a što je interesu svih građana BiH.

Info – Komanda podrške