4. Pješadijska brigada

Godišnji prijem za sportiste u Komandi 4. pješadijske brigade

10.12.2010

U vojničkom klubu kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini, 10.12.2010.godine, brigadni general Ivica Jerkić organizovao je godišnji prijem za sve sportiste 4.pješadijske brigade. Na ovoj svečanosti su sumirani postignuti sportski rezultati u 2010. godini i uručene zahvalnice svima onima koji su doprinjeli uspjehu sportista 4.pješadijske brigade.

U vojničkom klubu kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini, 10.12.2010.godine, brigadni general Ivica Jerkić organizovao je godišnji prijem za sve sportiste 4.pješadijske brigade. Na ovoj svečanosti su sumirani postignuti sportski rezultati u 2010. godini i uručene zahvalnice svima onima koji su doprinijeli uspjehu sportista 4.pješadijske brigade.

Tokom 2010.godine sportske ekipe 4.pješadijske brigade učestvovale su u 8 sportskih disciplina za muškarce i 6 sportskih disciplina za žene te postigli sledeće rezultate:
u 5 disciplina osvojili su prvo mjesto,
u 3 discipline drugo mjesto,
u 5 disciplina 3 mjesto.

Navedeni uspjesi su rezultirali da 4.pješadijska brigada osvoji naslov sveukupnog pobjednika sportskih takmičenja na nivou OS BiH treću godinu za redom.
Ovom prilikom je za najuspješnijeg sportistu u 4.pbr proglašen član atletičarske ekipe stv Zaim Šuman, koji je u protekle četiri godine najuspješniji atletičar na nivou OS BiH na domaćima i međunarodnim takmičenjima.

Info 4.pbr
 

Postani pripadnik OS BiH