4. Pješadijska brigada

Godišnja analiza iz oblasti upravljanja personalom u MO i OS BiH

2.2.2011

U kasarni “Božan Šimović” Čapljina je 02.02.2011.godine održana godišnja analiza iz oblasti upravljanja personalom na nivou MO i OS BiH. Domaćin ove konferencije bila je Komanda 4.pješadijske brigade.

U kasarni “Božan Šimović” Čapljina je 02.02.2011.godine održana godišnja analiza iz oblasti upravljanja personalom na nivou MO i OS BiH. Domaćin ove konferencije bila je Komanda 4.pješadijske brigade. Analizi su prisustvovali: šef Odsjeka za upravljanje vojnim personalom MO BiH brigadir Miodrag Novokmet, načelnik Uprave za personal ZŠ OS BiH brigadir Tomo Kolenda te personalni organi svih nivoa OS zaključno sa nivoom brigade.

Ovom analizom sagledane su ključne aktivnosti u 2010.godini iz oblasti upravljanja personalom: tranzicija personala, vojno-stručna i civilna usavršavanja s težištem na učenju stranih jezika, prekategorizacija personala, penzionisanje i podmlađivanje vojnog personala, ocjenjivanje rada vojnog i civilnog personala, izmjene iz oblasti zdravstvenog osiguranja. Pored navedenog razmatrane su mogućnosti raspisivanja konkursa za prijem u vojnu službu lica sa završenom visokom stručnom spremom na upražnjena oficirska mjesta u okviru OS BiH.

Ovoj analizi prisustvovali su i predstavnici NATO savjetodavnog tima u BiH koje je predvodio potpukovnik Odor Erno.
Info – 4.pbr
 

Postani pripadnik OS BiH