4. Pješadijska brigada

Posjeta Komandanta NATO štaba Sarajevo kasarni „Božan Šimović“u Čapljini

8.9.2011

Komandant NATO štaba snaga u BiH brigadni general Geri Hahfman sa svojim saradnicima 07.09.2011.godine posjetio je kasarnu „Božan Šimović“ u Čapljini. Komandant 4.pješadijske brigade brigadni general Ivica Jerkić upoznao je generala Hafmana sa stanjem i aktivnostima koje sprovodi ova jedinica.

Komandant NATO štaba snaga u BiH brigadni general Geri Hahfman sa svojim saradnicima 07.09.2011.godine posjetio je kasarnu „Božan Šimović“ u Čapljini.

Komandant 4.pješadijske brigade brigadni general Ivica Jerkić upoznao je generala Hafmana sa stanjem i aktivnostima koje sprovodi ova jedinica.

Ovom prilikom u okviru informisanja pripadnika OS BiH i BiH javnosti o NATO-u, kao i o značaju programa u sklopu Partnerstva za mir i evroatlantskih integracija, zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu, brigadir dr. Džon Andreas Olsen, održao je seminar na kome su promovisani principi i vrijednosti ove vojne alijanse, sa naglaskom na političke, ekonomske i vojne prednosti članstva u evroatlantskom vojnom savezu.

Info – 4.pbr
 

Postani pripadnik OS BiH