4. Pješadijska brigada

Prva posjeta Odjeljenja za kvalifikacijsko bojevo gađanje Artiljerijskom bataljonu 4.pbr

11.4.2012

Na osnovu Godišnjeg plana obuke za 2012.godinu, a u cilju realizacije koordinacijske posjete Odjeljenje za kvalifikacijsko bojevo gađanje, instruktori Centra za borbenu obuku posjetili su Artiljerijski bataljon 4.pješadijske brigade na lokaciji "Miralem Jugo" u Livču.

Na osnovu Godišnjeg plana obuke za 2012.godinu, a u cilju realizacije koordinacijske posjete Odjeljenje za kvalifikacijsko bojevo gađanje, instruktori Centra za borbenu obuku posjetili su Artiljerijski bataljon 4.pješadijske brigade na lokaciji "Miralem Jugo" u Livču. Prihvat instruktora CBO realizovan je 02. i 03.04.2012.godine, u okviru priprema za izvršenje kvalifikacijskog bojevog gađanja Atiljerijskog bataljona 4.pješadijske brigade na poligonu Manjača i učešća na „FTX”vježbi koja predstoji ovoj jedinici u narednom periodu.

Cilj ove posjete je da se utvrdi trenutno stanje obučenosti ljudstva i stanje opreme koja će biti upotrebljena na predstojećim aktivnostima. Od strane Artiljerijskog bataljona osigurana je prisutnost personala koji će uzeti učešće u realizaciji navedenih aktivnosti, te omogućen pristup oruđima koja su provjerena po operativnosti i kompletirana potrebnim alatom i priborom. Tokom posjete OKBG na poligonu za obuku izvršeno je uvježbavanje zadataka za gađanje: zauzimanje vatrenog položaja i gotovosti za paljbu iz oruđa H-122 mm.

U Komandi artiljerijskog bataljona 03.04.2012.godine, u prisustvu komandanta bataljona pukovnika Enesa Kubata, te komandira iz sastava Artiljerijskog bataljona, održan je izlazni brifing od strane instruktora CBO na čelu sa majorom Rasimom Ćenanovićem.
Druga posjeta OKBG je planirana 28.maja 2012.godine.

Info – 4.pbr
 

Postani pripadnik OS BiH