4. Pješadijska brigada

U Čapljini realizovano sportsko takmičenje u fudbalu i atletici na nivou 4.pješadijske brigade OS BiH

18.5.2012

Na stadionu u kasarni «Božan Šimović» u Čapljini u organizaciji 1.pješadijskog bataljona i izviđačke čete, 16.05.2012.godine održano je prvo sportsko takmičenje u fudbalu i atletici na nivou 4.pješadijske brigade Oružanih snaga BiH.

Na stadionu u kasarni «Božan Šimović» u Čapljini u organizaciji 1.pješadijskog bataljona i izviđačke čete, 16.05.2012.godine održano je prvo sportsko takmičenje u fudbalu i atletici na nivou 4.pješadijske brigade Oružanih snaga BiH.

Ovu sportsku svečanost je uveličao v.d. komandanta OK OS BiH brigadni general Ivica Jerkić koji je zajedno sa v.d. komandanta brigade, brigadirom Tomom Kulendom obišao sportska borilišta.

Aktivnost je otpočela svečanim postrojavanjem ekipa učesnika u sportskom takmičenju i ceremonijom svečanog otvaranja, te predajom raporta načelniku Štaba brigadiru Nihadu Klincu, a nastavljena odigravanjem fudbalskih utakmica između jedinica u sastavu 4.pbr i atletskim disciplinama.

Nakon izvršenog žrijebanja, pristupilo se realizaciji takmičarskog dijela. Navedenoj aktivnosti prisustvovali su sportske ekipe, predstavnici jedinica u sastavu 4.pbr prema sljedećem: Komanda 4.pbr, prištabske jedinice, artiljerijski bataljon, 1.pješadijski bataljon, 2.pješadijski bataljon, 3.pješadijski bataljon.

Prvo mjesto u fudbalu osvojili su pripadnici 1.pješadijskog bataljona, drugo mjesto je zauzela fudbalska ekipa koju su sačinjavali pripadnici Izviđačke čete i voda VP dok su treće mjesto zauzeli pripadnici 2.pješadijskog bataljona.

Po prvi put na nivou 4.pbr je organizirano i takmičenje u atletici (discipline trke na 3 000m i 400 m te skok u dalj i bacanje kugle) u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Nakon sumiranih rezultata u muškoj i ženskoj konkurenciji, ekipno najbolje rezultate su postigli pripadnici 1.pješadijskog bataljona koji su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili pet prvih mjesta, šest drugih mjesta i dva treća mjesta, gdje se posebno istakla vojnik Antonela Anić koja je osvojila tri prva mjesta (utrke na 3000 m i 4 00 m i bacanje kugle) i drugo mjesto u skoku u dalj, drugo mjesto su zauzeli pripadnici artiljerijskog bataljona dok su trećeplasirani bili pripadnici 3.pješadijskog bataljona.

U sportskom i fer nadmetanju, sve jedinice su pokazale svoje dobre pripreme za ovo takmičenje, a odigrane utakmice i postignuti rezultati u fudbalu i atletskim disciplinama dali su dobre rezultate, što je na svečanoj ceremoniji zatvaranja sportskog takmičenja istakao Načelnik štaba brigade.

Info 4.pbr
 

Postani pripadnik OS BiH