4. Pješadijska brigada

Walter T. Lord posjetio 4. pješadijsku brigadu

9.11.2012

Komandant NATO štaba u Sarajevu Walter T. Lord 08. novembra 2012. godine posjetio je 4. pješadijsku brigadu OS BiH. Brigadni general Lord se susreo sa komandantom 4. pješadijske brigade brigadirom Tomom Kolendom.

Komandant NATO štaba u Sarajevu Walter T. Lord 08. novembra 2012. godine posjetio je 4. pješadijsku brigadu OS BiH. Brigadni general Lord se susreo sa komandantom 4. pješadijske brigade brigadirom Tomom Kolendom. Tema njihovog razgovora bio je nacionalni Trust fond za Bosnu i Hercegovnu koji je NATO pokrenuo još 2010. godine za podršku i pomoć vojnicima koji su napustili Oružane snage BiH.

Nakon razgovora brigadni general Lord sa svojim timom posjetio je i otpuštene vojnike OS BiH u Stocu, a zatim, u pratnji brigadira Kolende i park prirode Hutovo blato, koji je smješten pet kilometara od Čapljine, a prostire se na skoro osam hiljada hektara prostora u neretvanskoj dolini.

Podsjetimo, novi NATO trust fond pružit će pomoć za povratak u civilni život onim pripadnicima Oružanih snaga koji su, ili će postati višak u tekućoj transformaciji. Fondom upravlja NATO štab u Briselu, kroz program ''Prespektiva'' zajedno s Ministarstvom odbrane BiH, uz podršku NATO štaba u Sarajevu i međunarodnom organizacijom za migracije (IOM).

info: 4.pbr.
 

Postani pripadnik OS BiH