4. Pješadijska brigada

Posjeta Parlamentarnog vojnog povjerenika BiH 4.pješadijskoj brigadi

14.5.2010

Parlamentarni vojni povjerenik BiH g-din Boško Šiljegović sa svojim saradnicima posjetio je 13. 05. 2010. godine kasarnu „Božan Šimović“ u Čapljini. Ovoj aktivnosti ispred generalnog inspektorata MO BiH prisustvovao je generalni inspektor brigadni general Husein Tursunović

Parlamentarni vojni povjerenik BiH g-din Boško Šiljegović sa svojim saradnicima posjetio je 13. 05. 2010. godine kasarnu „Božan Šimović“ u Čapljini. Ovoj aktivnosti ispred generalnog inspektorata MO BiH prisustvovao je generalni inspektor brigadni general Husein Tursunović, a ispred Operativne komande inspektor major Emsad Čičkušić.

Pored navedenih delegacija ovoj aktivnosti prisustvovao je predstavnik NATO štaba iz Sarajeva major Joe Bachheier i predstavnica regionalnog ureda OSCE-a iz Mostara Jasenka Falak.

Uvodni brifing o lokaciji i aktivnostima 4.pješadijske brigade prezentovao je komandant brigade brigadni general Ivica Jerkić, nakon čega je Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović održao predavanje na temu: „Značaj i uloga parlamentarnog vojnog povjerenika Bosne i Hercegovine u zaštiti ljudskih prava i sloboda vojnih lica i kadeta“. Ovom predavanju prisustvovali su svi vojnici i starješine sa lokacije „Božan Šimović“ Čapljina koji su iskoristili mogućnost postavljanja pitanja na koja su odgovore davali parlamentarni vojni povjerenik i generali.

Ovo je bila treća posjeta Parlamentarnog vojnog povjerenika BiH sa saradnicima lokacijama i jedinicama 4.pješadijske brigade. Posjeta artiljerijskom bataljona na lokaciji kasarne „Miralem Jugo“ Livač kod Mostara realizovana je 06.05.2010.godine, a posjeta 3.pješadijskom bataljonu u kasarni „Kosova“ realizovan je 25.03.2010.godine.
 

Postani pripadnik OS BiH