4. Pješadijska brigada

Inicijalna planska konferencija „DINAMIČAN ODGOVOR 13-4“

20.12.2012

U kasarni „Rajlovac“ u Sarajevu, 13.12.2012. godine realizovana je Inicijalna planska konferencija (IPC) „ DINAMIČAN ODGOVOR 13-4“. Učesnici konferencije su bili zamjenik komandanta OK OS BiH za resurse sa saradnicima, komandant 4.pbr sa saradnicima, starješine brigada TP, ZS i PZO te komandant 4.blp.

U kasarni „Rajlovac“ u Sarajevu, 13.12.2012. godine realizovana je Incijalna planska konferencija (IPC) „ DINAMIČAN ODGOVOR 13-4“. Učesnici konferencije su bili zamjenik komandanta OK OS BiH za resurse sa saradnicima, komandant 4.pbr sa saradnicima, starješine brigada TP, ZS i PZO te komandant 4.blp.

Konferenciji su također prisustvovali i predstavnici KOiD-a koji će biti u ulozi kontrolra vježbe– EXCON i starješine 3.pb na čelu sa pukovnikom Bandićem čija je jedinica nosilac vježbe „DINAMIČAN ODGOVOR 13-4“.

Konferenciju je otvorio brigadni general Mirko Tepšić koji je iznio ciljeve i očekivanja planske konferencije. Nakon uvodnog obraćanja generala Tepšića prisutnim su se obratili brigadir Lubenović kao glavni planer vježbe te pukovnik Palić ispred kontrole vježbe. Komandant brigade brigadir Kolenda je u svom obraćanju posebno naglasio ciljeve i zadatke obuke. Prezentovani su ciljevi za BBS brigade i FTX.

Ciljevi i zadaci brigade su koncipirani na osnovu uočenih nedostataka i slabosti tokom realizacije vježbe „DINAMIČAN ODGOVOR 12-4“. Na kraju svog izlaganja brigadir Kolenda je prezentovao prijedlog organizacije snaga za zadatak.

U drugom dijelu Planske konferencije rad se odvijao po sindikalnim grupama. Konferenciju je zatvorio brigadir Lubenović iznošenjem zaključka i smjernice za daljnji rad svim učesnicima vježbe.

info: 4.pbr.
 

Postani pripadnik OS BiH