4. Pješadijska brigada

Tranzicijska radionica u kasarni „Miralem Jugo“

13.2.2013

U skladu sa Dinamičnim planom realizacije jednodnevnih tranzicijskih radionica za pripadnike 4.pješadijske brigade koji se nalaze u procesu tranzicije i prestanka profesionalne vojne službe u 2013.godini u kasarni „Miralem Jugo“ u Livču, 12. 02. 2013.godine, održana je tranzicijska radionica sa personalom iz artiljerijskog bataljona 4.pješadijske brigade.

U skladu sa Dinamičnim planom realizacije jednodnevnih tranzicijskih radionica za pripadnike 4.pješadijske brigade koji se nalaze u procesu tranzicije i prestanka profesionalne vojne službe u 2013.godini u kasarni „Miralem Jugo“ u Livču, 12. 02. 2013.godine, održana je tranzicijska radionica sa personalom iz artiljerijskog bataljona 4.pješadijske brigade. Osim pripadnika artiljerijskog bataljona, radionici su bili prisutni i vojnici iz radarskog položaja „Velež“ – Mostar, te vojnici sa radio-relejnih centara „Pločno- Čvrsnica“ i vojnici iz skladišta pogonskog goriva „Čelebići“ – Konjic.

Nosilac realizacije jednodnevnih tranzicijskih radionica je Centar za regrutovanje i tranziciju Čapljina a u saradnji sa Odsjekom za tranziciju personala Ministarstva odbrane BiH kao i sa Međunarodnom organizacijom za migarciju (IOM).

Cilj radionice je prezentacija Plana tranzicije koji sadrži proces od registracije lica do konačnog odabira jednog od ponuđenih prijedloga radionice.
Tim koji je prezentirao današnju radionicu je činio major Kajtaz Hajdar, Dejan Ćapin, (Centar za regrutovanje i tranziciju Čapljina) Renato Kunštek (Međunarodna organizacija za migarciju) i Turković Hasret ( odsjek za tranziciju personala Ministarstva odbrane BiH).

Radionici je prisustvovalo 21 vojno lice koji su na brojna postavljena pitanja dobili odgovore od članova tima koji je vršio današnju prezentaciju.

info: 4.pbr.
 

Postani pripadnik OS BiH