4. Pješadijska brigada

Simulacijska vježba 3.pješadijskog bataljona 4.pješadijske brigade na sistemu JANUS

26.3.2013

U sklopu pripremnih aktivnosti na putu do (terenske vježbe) FTX/BBG „Dinamičan odgovor 13-4“ koja je jedan od glavnih događaja u 2013 godini, pripadnici komande bataljona, podčinjenih i pridodatih jedinica pod komandom 3.pješadijskog bataljona 4.pbr u Centru za borbene simulacije Komande obuke i doktrine, u kasarni “Mika Bosnić” na Manjači, u periodu od 18. do 22.03.2013. godine, uspješno su realizirali simulacijsku vježbu na sistemu “JANUS”.

Pored komande i jedinica 3.pješadijskog bataljona u vježbu su bili uključeni oficiri specijalisti iz različitih jedinica OS BiH koji će učestvovati u završnoj vježbi vanjskog ocjenjivanja planiranoj da se realizuje u mjesecu junu ove godine.

Vježbom su obuhvaćene sljedeće aktivnosti: taktičko marševanje, prolazak kroz borbeni raspored prijateljskih snaga, pokret do kontakta (PDK), odbrana na brzu ruku i protiv napad.

Po završetku navedenih operacija uvježbavane su operacije podrške miru.

Uspješnom realizacijom ove vježbe pripadnici komande i podčinjenih jedinica 3.pb kao i pridodate jedinice i specijalisti su prošli još jednu važnu kvalifikacijsku kapiju na putu do završne vježbe vanjskog ocjenjivanja „Dinamičan odgovor 13-4“.

info: 4.pbr.

Postani pripadnik OS BiH