4. Pješadijska brigada

Pokazna vježba 2.pješadijskog bataljona

13.6.2013

Pripadnici 2.pješadijskog bataljona su 12.06.2013. godine u krugu kasarne „Bilećki borci“ , Bileća, izveli pokaznu vježbu „Pomoć civilnim strukturama u gašenju požara“, koja je planirana godišnjim planom obuke. Vježba je izvedena zajedno sa vatrogasnom jedinicom opštine Bileća.

Tokom izvođenja vježbe, posmatrači su imali priliku da se upoznaju sa PP sredstvima koja se koriste u OS BiH i lokalnoj vatrogasnoj jedinici. Takođe su mogli vidjeti rad komande i jedinica na pripremi i organizaciji namjenske jedinice za gašenje požara i postupak jedinice u gašenju požara i medicinsku evakuaciju.

Po završetku vježbe je komandant 2. pješadijskog bataljona major Dušan Lužaić naglasio da je jedan od osnovnih zadataka OS BiH, propisan Zakonom o odbrani, pomoć civilnim strukturama u slučaju elementarnih nepogoda, u koje spada i požar. Značaj ove vježbe je utoliko veći jer se na terenu vidjela koordinacija i usklađenost vojnih i civilnih struktura prilikom intervencije u slučaju požara. Na kraju je major Lužaić pohvalio sve učesnike vježbe i poželio što manje angažovanja u prestojećoj ljetnoj sezoni.

info: 4.pbr

3 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH