4. Pješadijska brigada

Artiljerci uz bolesnu Dalidu Bebanić

27.6.2013

Odazivajući se na apel za prikupljanje pomoći Dalidi Bebanić, učenici Druge gimnazije u Mostaru, koja već duže vrijeme boluje od rijetke bolesti tumora desne natkoljenice (Ewing sarcoma), pripadnici Artiljerijskog bataljona 4.pješadijske brigade su učestvovali na memorijalnom turniru „Omer Tipura Dedin“ koji je održan 26.06.2013.godine u Potocima kod Mostara.

U okviru turnira održana je humanitarna utakmica pod nazivom „Srcem za Dalidu“.

Dalida, inače odlična učenica Gimnazije, liječena je na klinici za ortopediju i traumatologiju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje joj je tumor odstranjen zajedno sa kosti i tkivom. Sada čeka operaciju u Austiji - transplataciju kosti, odnosno implanta.

Pokrenutoj akciji prikupljanja pomoći uključili su se i pripadnici Artiljerijskog bataljona koji su prikupljena sredstva donirali na navedenom turniru. Na turniru su još učestvovale ličnosti iz estradnog, kulturnog i sportskog svijeta, te reprezentativci BiH Meho Kodro, Samir Muratović i mnogi drugi.

Poruka pripadnika Artiljerijskog bataljona 4.pješadijske brigade je zajednička, sa svim ostalim ljudima dobre volje, a ona glasi: Dalida, uz Tebe smo u ovim važnim trenucima Tvog života!

Nadamo se i vjerujemo svim srcem da ćemo uskoro dobiti lijepe vijesti o Tvom ozdravljenju.

Info 4.pbr
Postani pripadnik OS BiH