4. Pješadijska brigada

Održan turnir u malom nogometu na nivou 4.pbr

1.7.2013

U sklopu realizacije planskih aktivnosti komandi i jedinica 4.pbr 26. i 27. 06.2013.godine realizovano je brigadno takmičenje u malom nogometu u kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini.

Turnir je otvorio načelnik štaba brigade brigadir Nihad Klinac, koji je u svom obraćanju naglasio važnost fizičke spremnosti pripadnika brigade te da će ovo takmičenje poslužiti za odabir brigadne ekipe u malom nogometu koja će nas predstavljati na takmičenju na nivou OS BiH, nakon čega je i otvorio turnir. Nakon susreta po grupama, u polufinalnim susretima su se sastale ekipe 2.pb i 1.pb te pripadnici artiljerijskog bataljona i 3.pb. Nešto malo više znanja i sreće imali su pripadnici 1.pb i 3.pb koji su se plasirali u finale.

U borbi za treće mjesto pripadnici 2.pb su pobijedili artiljerijski bataljon sa rezultatom 2:1 i tako zauzeli treće mjesto. U finalnoj utakmici su malo više znanja i sreće imali pripadnici 3.pb koji su pobijedili ekipu 1.pb sa rezultatom 1:0 i tako postali pobjednici turnira u malom nogometu na nivou 4.pbr .

Najuspješnim ekipama na turniru načelnik štaba je uručio diplome.

Info 4.pbr

5 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH