4. Pješadijska brigada

Načelnik štaba EUFOR-a u posjeti kasarni „Miralem Jugo“ u Livču

3.7.2013

Načelnik štaba EUFOR-a brigadni general Joszef Szpisjak posjetio je 03. jula 2013. godine artiljerijski bataljon 4. pješadijske brigade OS BiH na lokaciji kasarne „Miralem Jugo“ u Livču kod Mostara.

U ulozi domaćina su bili načelnik štaba 4.pješadijske brigade brigadir Nihad Klinac i izvršni oficir artiljerijskog bataljona major Neđo Pantić, koji su izrazili   dobrodošlicu brigadnom generalu Joszef Szpisjaku i kroz informativni brifing, uvaženog gosta upoznali s organizacijskom strukturom i aktivnostima koje provodi 4. pješadijska brigada i artiljerijski bataljon 4.pbr.

Cilj današnje posjete je bio sagledavanje infrastrukturnih kapaciteta na lokaciji kasarne „Miralem Jugo“ a u vezi predstojeće zajedničke vojne vježbe koja treba biti održana u septembru mjesecu ove godine.

Razgovori su vođeni na temu priprema za predstojeću zajedničku vježbu i brigadni general Joszef Szpisjak je pohvalno govorio o saradnji sa 4.pješadijskom brigadom te naporima koji su uloženi za organizaciju vježbe u kasarni “ Miralem Jugo“.

Nakon brifinga, načelnik štaba EUFOR-a brigadni general Joszef Szpisjak je zajedno sa komadantom multinacionalnog bataljona EUFOR-a pukovnikom Alfred Steingreszom i komadantom savjetodavnog pridodatog tima 4.pbr pukovnikom Erdal Terzijem obišao lokaciju kasarne „Miralem Jugo“.

Na kraju,brigadni general Joszef Szpisjak zahvalio se na srdačnom dočeku i poželio je mnogo uspjeha u budućem radu pripadnicima artiljerijskog bataljona 4.pješadijske brigade.

info:4.pbr

4 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH