4. Pješadijska brigada

Četvrta ponovo najbolja

4.7.2013

Na borilištima kasarne „Kozara“ u Banjoj Luci i poligonu „Manjača“ od 01. do 03.07.2013.godine održano je prvo Sportsko prvenstvo OS BiH.

Takmičenje je realizovano u slijedećim sportskim disciplinama: atletika, orijentacijsko trčanje i streljaštvo. Na takmičenju su učestvovale sve komande i jedinice OS BiH. 

Pripadnici 4.pbr su uzeli učešća u svim sportskim disciplinama na kojima su postigli odlične rezultate.    U disciplini atletika, takmičilo se u deset disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pripadnici brigade su pobijedili u sedam disciplina, i to u tri discipline u muškoj konkurenciji (trke na 10 000 m, 3 000 m i 400 m) i četri discipline u ženskoj konkurenciji (trke na 3 000 m i 400 m, te u skoku u dalj i bacanju kugle). Ponovo su najuspiješni atletičari brigade bili stari vodnik Zaim Šuman i vojnik Antonela Anić, koji su osvojili po dva prva mjesta. Atletičari brigade su u ukupnom plasmanu u obadvije konkurencije ubjedljivo zauzeli prvo mjesto.

U disciplini orijentacijsko trčanje, organizovano je takmičenje u disciplinama kratke staze i štafeta. U muškoj konkurenciji disciplina kratke staze, najbolji su  bili vodnici Dominko Pocrnja i Dragan Rako, dok su u ženskoj konkurenciji prva tri mjesta osvojile pripadnice brigade vojnici Klaudija Jurina, Sanela Delić i potporučnik Lucija Gašpar. Ekipno 4.pbr je i u muškoj i ženskoj konkurenciji utrka na kratke staze zauzela prva mjesta.

U disciplini štafeta u muškoj konkurenciji prva dva mjesta su zauzele prva i druga ekipa 4.pbr, dok su naše djevojke i u disciplini štafeta ubjedljivo zauzele prvo mjesto.  

U disciplini streljaštvo, naši pripadnici su i pored svih poteškoća koji su ih pratili u toku priprema, zbog ograničenih resursa, u disciplinama puška i pištolj, ekipno zauzeli prva mjesta. U pojedinačnoj konkurenciji dobre rezultate su postigli stari vodnik Miodrag Kapor koji je zauzeo prvo mjesto, u disciplini puška vodnik Ratko Vujović koji je zauzeo treća mjesta u disciplinama puška i pištolj, i vojnici Miljana Vukoje i Amina Poljo koje su zauzele druga mjesta u disciplini pištolj odnosno puška.

Na ceremoniji svečanog zatvaranja Sportskog takmičenja u kasarni „Kozara“, svim učesnicima takmičenja, prigodnim riječima se obratio brigadni general Marko Stojčić, te izvršio proglašenje ukupnog pobjednika Sportskog takmičenja OS BiH, a to je bila 4.pbr. Nakon proglašenja general Stojčić je ispred svečanog stroja čestitao vođi ekipe 4.pbr pukovniku Džemalu Rahimiću na odličnim rezultatima koje su sportisti 4.pbr ostvarili.

Info 4.pbr
Postani pripadnik OS BiH