4. Pješadijska brigada

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH posjetila 4.pbr

10.9.2013

Komandu 4.pbr 10.09.2013.godine, u kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini, posjetila je delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta Bosne i Hercegovine, na čelu sa predsjedavajućom gospođom Dušankom Majkić.

U sastavu delegacije Parlamenta BiH bio je i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović.

Radnoj posjeti ispred OS BiH prisustvovali su, pored komandanta 4.pbr brigadnog generala Tome Kolende kao domaćina, i brigadni general Ivica Jerkić ispred OK OS BiH, dok je delegaciju ZŠ OS BiH predvodio načelnik Uprave za logistiku brigadir Dragan Stupar.

Nakon izražene dobrodošlice i upoznavanja delegacije Parlamenta BiH sa ključnim personalom 4.pbr, general Kolenda je kroz informativni brifing upoznao goste o mjestu i ulozi 4.pbr u strukturi OS BiH, problemima sa kojima se ova jedinica susreće, te naporima koje brigada poduzima u cilju prevazilaženja istih.

Nakon brifinga starješinama OS BiH su se obratili predsjedavajuća komisije gospođa Majkić i ostali članovi komisije, te dali do znanja da su dobro upoznati sa problemima sa kojima se susreću OS BiH, te istakli da će i dalje nastaviti sa praćenjem aktivnosti i nuditi konstruktivna rješenja na prevazilaženju trenutne situacije u OS BiH.

Nakon brifinga izvršen je obilazak lokacije „Božan Šimović“ prilikom kojega su se članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost upoznali sa infrastrukturom na lokaciji i obučenošću pripadnika 4.pbr.

Info 4.pbr

Postani pripadnik OS BiH