4. Pješadijska brigada

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH posjetila 2. pješadijski bataljon

11.9.2013

Delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta Bosne i Hercegovine, na čelu sa predsjedavajućom gospođom Dušankom Majkić 10.09.2013. godine posjetila je 2. pješadijski bataljon u kasarni „Bilećki borci“ Bileća.

Pored članova Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta Bosne i Hercegovine, u posjeti su bili i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, komandant 4.pbr brigadni general Tomo Kolenda, brigadni general Ivica Jerkić ispred OK OS BiH, dok je delegaciju ZŠ OS BiH predvodio načelnik Uprave za logistiku brigadir Dragan Stupar.

Na uvodnom brifingu komandant 2. pješadijskog bataljona major Dušan Lužaić je upoznao goste sa aktivnostima i problemima u radu sa kojima se sreće 2. pješadijski bataljon. Prilikom brifinga je posebno istaknuta važnost učešća pripadnika 2. pješadijskog bataljona u pomoći civilnim strukturama prilikom elementarnih nepogoda. U obraćanju i kasnijem razgovoru, članovi delegacije Parlamenta BiH su istakli da su spremni pomoći u rješavanju tekućih problema sa ciljem što boljeg funkcionisanja jedinica kao što je 2. pješadijski bataljon.

Nakon brifinga izvršen je obilazak kasarne „Bilećki borci“ poslije kojeg je upriličen ručak u vojničkom restoranu. Prilikom ručka, kojem su pored gostiju prisustvovali vojnici i starješine 2. pješadijskog bataljona, članovi delegacije Parlamenta BiH su objasnili prisutnim pripadnicima cilj posjete i davali su odgovore na postavljena pitanja.

Info 4.pbr

Postani pripadnik OS BiH