4. Pješadijska brigada

Komandant 4. pbr primio najbolje sportiste OS BiH

1.11.2013

U kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini 31.10.2013. komandant 4.pbr, brigadni general Tomo Kolenda, izvršio je prijem sportista 4.pbr.

Povod ovog današnjeg okupljanja je komandantov prijem sportista brigade koji su predstavljali brigadu na sportskim takmičenjima na nivou OS BiH u 2013. godini.

Na borilištima OS BiH u Banja Luci, Manjači, Tuzli i Rajlovcu, sportisti 4.pbr su ostvarili odlične rezultate u sportskom nadmetanju koje je održano na nivou OS BiH. Sportisti brigade su ostvarili pobjede u atletici, orijentacijskom trčanju, streljaštvu, malom nogometu, košarci (muškarci) i odbojci (žene) dok su zauzeli drugo mjesto u košarci (žene) i treće mjesto u odbojci (muškarci).

U skladu sa navedenim uspjesima, 4.pbr je ukupni pobjednik sportskih takmičenja organizovanim na nivou OS BiH za 2013.godinu.

U sklopu komandantovog prijema, na kojem su pored sportaša brigade prisustvovali Načelnik štaba brigade, komandanti bataljona i starješine LOT tima Mostar, pukovnik Džemal Rahimić je prisutne podsjetio na sportske događaje na kojima je 4.pbr učestvovala. Ispred sportista brigade prisutnima su se obratili stari vodnik Zaim Šuman i vojnik Antonela Prka.

General Kolenda je u svom obraćanju još jedanput čestitao svim sportistima na postignutim rezultatima, te naglasio značaj fizičke spreme u OS BiH.

Nakon obraćanja Generala Kolende, izvršeno je čitanje naredbe o dodijeljenim stimulativnim mjerama koje je nagrađenim uručio general Kolenda i načelnik štaba brigadir Klinac.

Na kraju prijema izvršena je dodjela medalja i diploma najuspješnim pojedincima i ekipama sa održanih Prvih sportskih igara OS BiH u Banja Luci i poligonu Manjača.

Druženje Komande brigade, Komandanata bataljona i sportista nastavljeno je u vojničkom klubu uz prigodan koktel.

Info 4.pbr

Postani pripadnik OS BiH