4. Pješadijska brigada

Dani otvorenih vrata u kasarnama 4. pbr

20.11.2013

U kasarnama „Božan Šimović“ u Čapljini, „Ante Bruno Bušić“ u Livnu i „Kosova“ u Ustikolini u povodu obilježavanja 8. godišnjice formiranja OS BiH, upriličeni su Dani otvorenih vrata.

U posjeti 4. pbr u kasarni „Božan Šimović“ bili su učenici i nastavnici osnovnih škola iz Čapljine. Nosilac aktivnosti je bila komanda 4. pbr sa jedinicama razmještenim na lokaciji Čapljina. Na upriličenom taktičko tehničkom zboru kojega su priredile jedinice 4. pbr i četa za deminiranje brigade taktičke podrške, posjetioci su mogli da upoznaju personal brigade i vide dio opreme i sredstva sa kojima jedinice OS BiH raspoređene u Čapljini raspolažu.

U znak zahvalnosti za nesebičnu podršku razvoju sporta na nivou 4. pbr, posebni gosti komande brigade su bili članovi HOK Čapljina (ženski odbojkaški klub) – član prve lige Federacije BiH. Nakon prijema u Vojničkom klubu, održan je prijateljski susret juniora HOK Čapljina i ženske odbojkaške ekipe 4. pbr, koja je na nedavnom takmičenju u odbojci na nivou OS BiH zauzela prvo mjesto.

Iako je prvenstveni cilj bilo druženje i jačanje saradnje, ženska ekipa brigade je pobijedila juniore HOK Čapljina rezultatom 3:2. U povodu Dana OS BiH, a za doprinos jačanju sporta u 4. pbr, pukovnik Džemal Rahimić je ispred komande 4. pbr uručio zahvalnicu brigade HOK Čapljina koju je primila trener juniora Martina Vego.

U posjeti kasarni „Ante Bruno Bušić“ u Livnu boravili su učenici i nastavnici osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Livna. Na upriličenom TT zboru posjetioci su mogli da vide dio naoružanja i opreme sa kojima raspolaže 1. pješadijski bataljon 4. pbr. Poseban doživljaj je bio obilazak tenkova. Pored učenika, Dane otvorenih vrta su posjetili i pripadnici LOT kuće Livno.

U posjeti kasarni „Kosova“ u Ustikolini boravili su učenici osnovne škole Ustikolina i pripadnici jedinice za podršku MUP-a Bosansko podrinjskog kantona.

Osim druženja i upoznavanja sa različitim sadržajima vojničkog života, ovo je bila prilika da se na najbolji način nastavi dobra saradnja u smislu transparentnosti OS BiH prema javnosti i lokalnoj zajednici.          

Info – 4. pbr

11 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH