4. Pješadijska brigada

U Čapljini održana Godišnja analiza obuke

6.12.2013

U kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini, 04.12.2013.godine održana je Godišnja analiza obuke u 2013.godini na nivou 4.pbr.

Analizi obuke 4.pbr pored komande brigade i podčinjenih jedinica prisustvovao je i brigadni general Sakib Forić v.d. zamjenika komandanta OK OS BiH za operacije.

U uvodnom obraćanju komandant 4.pbr brigadni general Tomo Kolenda je pozdravio prisutne a posebno tim starješina OK OS BiH predvođeni generalom Forićem i predstavnika ZŠOS BiH.

Komandanti i komandiri podčinjenih jedinica su brifirali komandantu brigade sa težištem na: Misiji i LOZM, ciljevima i zadatcima obuke, kolektivnoj i individualnoj obuci, ometačima obuke te viziji realizacije obuke u 2014.godini.

Po završetku izlaganja podčinjenih jedinica riječ su uzeli načelnik štaba brigade i generali Kolenda i Forić. 

General Kolenda se u svom obraćanju dotakao svih realizovanih zadataka obuke u tekućoj godini, te naglasio da u narednoj godini od svih pripadnika brigade želi maksimalno zalaganje i podizanje nivoa obučenosti pripadnika brigade na viši nivo.

General Forić je u svom obraćanju istakao da je zadovoljan analizom obuke kao i stepenom realizacije svih postavljenih zadataka pred 4.pbr, te najavio dolazeću inicijalnu plansku konferenciju za vježbu vanjskog ocjenjivanja 4.pbr u 2014.godini.

Info 4.pbr

Postani pripadnik OS BiH