4. Pješadijska brigada

Dobrovoljno davanje krvi u kasarni „Miralem Jugo“

18.12.2013

U kasarni “Miralem Jugo” u Livču kod Mostara, 18.12.2013. godine, organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, u kojoj su učestvovali pripadnici Artiljerijskog bataljona 4.pješadijske brigade Oružanih snaga BiH i drugih jedinica iz kasarne “Miralem Jugo”.

Akcijom dobrovoljnog davanja krvi prikupljeno je 18 doza dragocjene tečnosti. Ove akcije osim što su humane, su i posebno značajne, jer se odvijaju tokom cijele godine i na taj način se  vrši popuna zaliha krvi.
Pripadnici Artiljerijskog bataljona i druge jedinice razmještene na lokaciji kasarne  su se odazvali na akciju dobrovoljnog davanja krvi i na ovaj način pomogli nekome kome je ta pomoć  stvarno potrebna.
Osim dobrovoljnog davanja krvi služba za transfuziologiju RMC  “Dr. Safet Mujić“  je pripadnicima OS BiH vršila  testiranja krvi davaoca na transmisivne bolesti i određivanju krvih krupa ABO sistema i Rh faktora.
Ova aktivnost je od neprocjenjive vrijednosti kao vid pomoći pripadnika OS BiH civilnim i zdravstvenim ustanovama na popuni rezervi krvi, te ovakve i slične aktivnosti će se primjenjivati i ubuduće.
Info-4.pbr

Postani pripadnik OS BiH