4. Pješadijska brigada

Komandant 4. pješadijske brigade posjetio općinu Trebinje

24.2.2014

Komandant 4.pješadijske brigade, brigadni general Tomo Kolenda je 20.02.2014.godine posjetio općinu Trebinje, gdje se sastao sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem i predsjednikom Skupštine opštine doktorom Slobodanom Prtilom.

Tokom sastanka sa zvaničnicima  općine,  razgovarano je o statusu lokacije Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine u kasarni „Luka Vukajlović“ Trebinje kao i budućoj saradnji Komande 4.pješadijske brigade i civilnih struktura vlasti najveće općine u istočnoj Hercegovini.

Gradonačelnik Trebinja gospodin Slavko Vučurević je posebno istakao odličnu saradnju sa komandantom 2.pješadijskog bataljona pukovnikom Dušanom Lužaićem i izrazio želju da se u narednom periodu organizuje više aktivnosti u kojima će zajedno učestvovati građani Trebinja i pripadnici OS BiH.

Brigadni general Tomo Kolenda je u potpunosti podržao ideju o zajedničkim aktivnostima i najavio učešće pripadnika 2.pješadijskog bataljona iz sastava 4.pješadijske brigade u obilježavanju međunarodne akcije „Očistimo zemlju za jedan dan“ na području grada Trebinja.

Po završetku posjete general se zahvalio na srdačnom prijemu i pozvao gradonačelnika i predsjednika SO Trebinje da posjete Komandu  4. pješadijske brigade u Čapljini.

Info-4.pbr

Postani pripadnik OS BiH